fredag 4 februari 2011

Regeringen sålde Nordea-aktier

Bra att Regeringen sålde av stor del av sitt aktieinnehav hos Nordea. Synd att dem inte sålde av alla aktier. Stater ska inte äga banker och riskera skattebetalarnas pengar. För det är ju faktiskt skattebetalarnas pengar dem spelar ryskroulett med när det investeras i banker.

Nu kan Sverige beta av på statsskulden och förstärka upp välfärden.

Jag ser även att bankerna tagit ut för höga räntor ifrån låntagarna och samtidigt gett för dålig ränta till dem som lånar ut sina pengar till bankerna varje månad. Det är ju faktiskt det vi gör, då vi sätter in våra löner hos bankerna. Varför finner sig så många i att betala för att låna ut sina pengar.......

Nu när Regeringen är inne i säljtagen borde dem ju även sälja ut TeliaSonera och Vattenfall. Som även dem bevisat att deras priser varit på tok för höga. Då dessa företag leverarar miljardvinster. Statligt ägda företag borde väl ändå vara normsättande i att pressa priserna. Men inte här, då är det de statliga företagen som är dyrast. Hur kommer det sig. En del kommer säga att det beror på att dessa föreag investerat stora summor i infrastruktur. Det kan nog stämma. Men dem har ju även fått stöd av staten för detta. Många privata företag har även dem investerat i infrastruktur. Men kan ändå klara sig med lägre priser.

Sälj ut alla dessa företag och tänk på konsumenterna. Det är det bästa för konsumenterna. Vi får ju då även en riktig marknadsekonomi. Inte en semimarknadsekonomi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar