torsdag 13 januari 2011

Översyn av företagsbeskattningen

Ser att Regeringen tänkt tillsätta en utredning för att se över företagsbeskattningen. Det är inte en dag för tidigt. ;-)

Vi måste bli mer jämlika med övriga Europa, vad gäller företagsbeskattningar. Dubbelbeskattningen och den så kallade 3:12 regeln måste verkligen ses över enligt mig.

Varför ska en person som jobbar i sitt företag straffas för detta. Då en person som äger aktier och inte jobbar i företaget premieras. Här måste det till att båda personerna beskattas på samma sätt. Ägaren som jobbar i företaget, måste ju själv få avgöra om denne vill betala för privata försäkringar gällande sjukvård och pension. Eller beskatta uttaget som tjänst och då få det inkluderat. Tyvärr är det väl så att många framgångsrika företag, som ägs av ett fåtal. Dem betalar idag dubbelt upp. Dem betalar både skatt och försäkring. Det är här som ojämlikheten kommer in och märks mest. Oppositionen idag anser att dem flesta företagare är bovar och banditer, tolkat utifrån deras förslag och uttalanden. Det måste ändras, så att företagare ses som de hjältar dem är. Som skapar arbetstillfällen. Som ser till att landet rullar. Det är ju trots allt företagen inom den privata sektorn som håller upp detta land.

Jag ser verkligen fram emot denna utredning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar