måndag 10 januari 2011

snöröjning

Läser i tidningar nu för tiden om tung trafik som står stilla utefter våra vägar. Är detta acceptabelt, då vi lägger stora resurser med skattemedel på snöröjning. Nej, det anser inte jag. Det blir stora följdeffekter av bristfällig snöröjning. Åkerierna tappar intäkter då förarna inte kan komma fram till kunderna. Bussar kommer inte fram, och det medför att resenärer inte kommer fram till sina arbeten. Många skadar sig på grund av bristfällig eller helt utebliven snöröjning. Det gör att kostnader förs över på individ och Landsting. Bara för att entrepernörerna inom snöröjning inte vill använda sina plogar på snöröjningsmaskinerna. Det är stora kostnader att slipa om plogbladen, men det måste ju vara inräknat i det begärda priset, då anbudet lades till kommuner och statens vägverk.

Jag kör buss på helgerna och får utskällning av trafikanter som klagar på att bussarna inte kan köra ända in till hållplatserna och inte heller hålla tidtabellerna. Jag ber dem ringa kommunerna och begära bättre snöröjning, men dem tror att det är bussföretagen som ska snöröja på vägarna vilket är totalt helt fel. Kommunerna har ansvaret för att röja bussvägarna och dess hållplatser.

Vi måste nu se till att skattepengarna används bättre, och att vi skattebetalare får valuta för våra pengar. Kräv att snöröjarna börjar använda plogarna, och slutar att använda det eländiga saltet som enbart skapar halka.

Det var allt för denna gång, ni får gärna kommentera detta inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar