onsdag 12 januari 2011

Wanja Lundby-Wedin ska lämna ordf posten i LO

Läser på svd.se att Wanja Lundby-Wedin har tänkt att dra sig tillbaka ifrån ordförande posten på nästa kongress. Där kommer två uppenbara frågor för mig, vem ska efterträda Wanja, och vart ska Wanja ta vägen efter detta uppdraget.
Hoppas på den första frågan att det inte är någon som är bunden till något enskilt politiskt parti utan någon som inser att ett fackförbund ska företräda alla sina medlemmar oavsett deras politiska hemvist.
På andra frågan, så misstänker jag starkt att Wanja inte har råd att gå tillbaka till jobbet som undersköterska. Med tanke på hennes levnadsvanor som införskaffats under hennes tid i toppen på LO. Hon har ju vant sig vid miljonarvoden ifrån pensionärerna i AMF. Hon har även högt arvode ifrån LO:s försäkringsbolag Folksam. Samt en mängd andra styrelseuppdrag, där hon haft fingrarna i syltburken.

Jag hoppas att det inte är Wanja som är tänkt att bli Sossarnas nästa partiledare. Men visst både Wanja och Mona är och har varit goda valarbetare för alliansen. Men dem har inte varit så bra för varken fackmedlemmar eller partimedlemmar. För mycket egoism som vanligt i topparna på sådana organisationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar